top of page

TORTA GELATO AL TIRAMISU’

TIRAMISU ISKAKE

Tid

Porsjoner

35 minutter + 9 timer i fryseren

8-10

En kald italiensk dessert. Den smaker mascarponekrem, rum, sjokolade og kaffe. Veldig deilig med savoiardikjeks. Denne iskaken er ganske lett å lage og er kjekk å ha i fryseren. Alltid dessert på lur, for fest eller uforventet besøk.

TORTA GELATO AL TIRAMISU’

TIRAMISU ISKAKE

Ingredienser

250 g søtet kondensert melk

250 g mascarpone

250 g kremfløte

3 ss sukker

10 ss lys rum

ca 5 dl espressokaffe

ca 300 g savoiardi (du trenger ca 36 kjeks, kjøp 2 pk av 200 g, da har du nok!)

ca 20 ss sjokoladesaus

1 ss bakekakao eller 350 g Nutella til pynting

Slik gjør du

Start med å lage espressokaffe, den trenger litt tid til å kjøle seg ned.

Lag ca. 5 dl av din favoritt espresso og ha 2 ss sukker i. Rør godt og sett til side.


Lag kremen ved å piske kremfløte med 1 ss sukker. Tilsett mascarpone og bland godt. Ha i kondensert melk og bland den forsiktig inn i kremen. Tilsett rum, litt om gangen. Bland til en fin krem og sett i kjøleskapet.


Kle en brødform med plastfolie. Formen bør ha en størrelse på ca. 25x10 cm.

Dypp savoiardikjeksene i kaffen, en og en, i maks 2 sekunder og plasser dem i formen. Du skal kle formen i bunnen og rundt alle kantene.


Ta kremen ut av kjøleskapet. Ha ca 1/3 del av kremen i formen. Tilsett

ca. 10 ss med sjokoladesaus jevnt fordelt på kremen. Nå dekker du med et nytt lag med savoiardikjeks dyppet i kaffe. Så et nytt lag med 1/3 del av kremen og 10 ss til med sjokoladesaus. Dekk til med et siste lag savoiardikjeks dyppet i kaffe. Avslutt med et siste lag med krem.


Nå har du 2 valg for å pynte iskaken din. Helt enkelt, strø på bakekakao. Eller, om du vil ha ekstra mye sjokolade på din dessert, kan du pynte med Nutella.


Når kaken er klar, dekk den forsiktig med aluminiumfolie og sett den i fryseren. Den bør stå i hvert fall 9 timer før den serveres. Viktig! Ta iskaken ut av kjøleskapet 25 minutter før servering.


TIPS! Iskaken bør lages dagen i forveien, siden den trenger lang tid før den er klar. Alternativt kan man lage den tidlig på morgenen om den skal rekke å bli klar til å nytes samme kveld. Når iskaken er klar, bør den oppbevares i fryseren til servering. Unngå å tine kaken og fryse den igjen, da blir den krystallisert.

Forrige
TORTA GELATO AL TIRAMISU’

TIRAMISU ISKAKE

En kald italiensk dessert. Den smaker mascarponekrem, rum, sjokolade og kaffe. Veldig deilig med savoiardikjeks. Denne iskaken er ganske lett å lage og er kjekk å ha i fryseren. Alltid dessert på lur, for fest eller uforventet besøk.

<Tilbake

bottom of page