TIRAMISU’
Tid
Porsjoner
1 time + 20 timer hvile
Ca. 12
Denne desserten trenger ingen introduksjon. Italias mest kjente og populære dessert.
Ingredienser
6 egg
500 g mascarpone
100 g sukker
300-400 g SAVOIARDI (ladyfingers). Kjøp 2 pakker à 200 g for å være sikker på at de er nok, avhengig av formen du bruker.
10 espressokaffer, med 8 teskjeer sukker
50 g rom
kakaopulver
RÅD: Ta eggene og mascarponen ut av kjøleskapet 30 minutter før du tilbereder tiramisuen.
Slik gjør du
Lag 10 espressokaffe og tilsett sukkeret, bland og la den avkjøles mens du tilbereder kremen.
Del eggeplommene fra hvitene og legg dem i to forskjellige boller. Tilsett 50 gram sukker i eggeplommene, og ved hjelp av en visp eller en elektrisk mikser blander du alt godt til kremen er luftig.
Tilsett mascarpone og pisk blandingen til du får en jevn og luftig krem.
Begynn nå å piske eggehvitene, halvveis i prosessen, tilsett 50 gram sukker (litt og litt) og fortsett å piske til de er stive. Tilsett nå den andre delen av blandingen som inneholder eggeplommer og mascarpone. Det er viktig at du gjør dette veldig skånsomt, løft kremen fra bunn til topp. Sett kremen i kjøleskapet for å avkjøle den (i minst en halvtime).
Bland likøren i kaffen, som skal brukes til å bløtlegge savoiardi. (Jeg liker å bruke rom, men noen bruker Marsala. Velg den likøren du liker best!).
Alt er klart til å sette sammen tiramisuen nå!
Dekk bunnen av formen med savoiardi dyppet (maks to sekunder) i kaffen. Legg på et lag krem, dryss over kakaopulver. Så nytt lag med savoiardi dyppet i kaffen og så videre til alle ingrediensene er brukt opp. Avslutt med et lag med krem dekket av kakaopulver.
Sett desserten i kjøleskapet i minst 20 timer før servering.
Denne oppskriften er til en rektangulær form, men det går an å bruke fantasien og benytte andre former. Den egner seg fint til porsjonsformer, som krukker og glass.
Denne desserten trenger ingen introduksjon. Italias mest kjente og populære dessert.
<Tilbake