top of page

TAGLIATELLE CON SUGO DI CODA

TAGLIATELLE MED LANGTIDSKOKT TOMATSAUS AV OKSEHALE

Tid

Porsjoner

4 timer

4

Det lukter så godt i huset når man lager tomatsauser med kjøtt, som må koke i mange timer. Det vekker minner fra barndommen, da min nonna Rosa begynte å koke deilige, kraftige kjøttsauser fra tidlig morgen. Dette gjorde hun hver søndag, til familielunsjene våre.


Bruk av oksehale på kjøkkenet anbefales. Det er snakk om en matvare som ikke er kostbar, men setter mye smak i sauser og kraft.


Perfekt til denne sausen, som har småkokt i 4 timer, er TAGLIATELLE, eller annen type eggpasta (PASTA ALL’UOVO). Alternativt passer denne gode sausen til GNOCCHI.

TAGLIATELLE CON SUGO DI CODA

TAGLIATELLE MED LANGTIDSKOKT TOMATSAUS AV OKSEHALE

Ingredienser

400 g tagliatelle

8 ss revet parmesan

1 kg oksehale

1,2 kg finhakkede tomater naturell (gjerne polpa eller passata)

4 ss olivenolje

1 gul løk

2 gulrøtter

2 stilker stangselleri

Rikelig med frisk basilikum (jeg brukte ca. 40 blader)

2 dl vann

1 ts sukker

Noen få klyper salt

Slik gjør du

Denne sausen er veldig enkel å lage, da nesten alle ingrediensene skal inn i kjelen samtidig, uten mange prosesser.


Ha olivenolje og biter av løk, gulrøtter, basilikumblader, stangselleri og oksehale i en stor kjele. Brun kjøttet og grønnsakene i 2 minutter, før du tilsetter tomatene fra boksen. Tilsett også vann og sukker nå. Rør, sett på lokk og la sausen småkoke i ca. 2 timer. Smak til med litt salt, etter smak. Kok videre til sausen har halvert seg i størrelse. Dette tar maks 4 timer, det er veldig viktig at sausen koker på veldig svak varme.


Kok tagliatelle, bland de med litt av sausen og 4 ss revet parmesan. Lag 4 porsjoner og tilsett litt mer tomatsaus, revet parmesan og biter av oksehale på toppen. Serveres varm.


Tips! Er du glad i percorino romano? Den passer også perfekt til denne tomatsausen. Eventuelt kan revet parmesan erstattes med revet pecorino.

Forrige
TAGLIATELLE CON SUGO DI CODA

TAGLIATELLE MED LANGTIDSKOKT TOMATSAUS AV OKSEHALE

Det lukter så godt i huset når man lager tomatsauser med kjøtt, som må koke i mange timer. Det vekker minner fra barndommen, da min nonna Rosa begynte å koke deilige, kraftige kjøttsauser fra tidlig morgen. Dette gjorde hun hver søndag, til familielunsjene våre.


Bruk av oksehale på kjøkkenet anbefales. Det er snakk om en matvare som ikke er kostbar, men setter mye smak i sauser og kraft.


Perfekt til denne sausen, som har småkokt i 4 timer, er TAGLIATELLE, eller annen type eggpasta (PASTA ALL’UOVO). Alternativt passer denne gode sausen til GNOCCHI.

<Tilbake

bottom of page