STRACCIATELLA DI BUFALA
Tid
Porsjoner
20 minutter + 6 timer hviletid
4
Stracciatella di bufala er kremen inne i burrataen. Den er typisk fra regionen Puglia og selvfølgelig kommer den aller beste derfra. Når man ikke kan få tak i ekte stracciatella fra Puglia, kan man lage den hjemme. Oppskriften er veldig enkel, smaken er utrolig god og kan brukes til mange forskjellige retter.
Utsøkt på pasta og pizza, i salater og mye annet.
FUN FACT!
STRACCIATELLA av mozzarella og STRACCIATELLA iskrem. Forvirret?
Det er ikke rart de heter det samme: Navnet stracciatella kommer fra STRACCIARE, som betyr å rive/å strimle. Og mens i iskremen er det revet sjokolade, er det revet mozzarella i den berømte stracciatella osten.

Ingredienser
500 g mozzarella di bufala
400 g kremfløte
Salt, 2 klyper
Slik gjør du
Sil av vannet fra mozzarellaene og riv dem i stykker med hendene. Prøv helst å lage lange tynne strimler, og uansett, pass på å rive mozzarellaene i små biter.
Hell kremfløten i en bolle, smak til med salt og pisk den et par minutter med en gaffel eller med en ballongvisp.
Tilsett mozzarellaen og bland godt. Dekk med plastfolie og la hvile i romtemperatur i 6 timer.
Din stracciatella di bufala er nå klar. Om du ikke skal spise den med en gang, kan den fint oppbevares i kjøleskapet i ca. 2 dager.
Uansett til hvilken oppskrift du skal bruke din stracciatella, anbefaler jeg å servere den romtemperert.
Tips! Du kan lage stracciatella av vanlig mozzarella også (men den med bøffelmozzarella smaker best og er nærmere originalen fra Puglia).

Stracciatella di bufala er kremen inne i burrataen. Den er typisk fra regionen Puglia og selvfølgelig kommer den aller beste derfra. Når man ikke kan få tak i ekte stracciatella fra Puglia, kan man lage den hjemme. Oppskriften er veldig enkel, smaken er utrolig god og kan brukes til mange forskjellige retter.
Utsøkt på pasta og pizza, i salater og mye annet.
FUN FACT!
STRACCIATELLA av mozzarella og STRACCIATELLA iskrem. Forvirret?
Det er ikke rart de heter det samme: Navnet stracciatella kommer fra STRACCIARE, som betyr å rive/å strimle. Og mens i iskremen er det revet sjokolade, er det revet mozzarella i den berømte stracciatella osten.
<Tilbake