top of page

STRACCIATELLA DI BUFALA

Tid

Porsjoner

20 minutter + 6 timer hviletid

4

Stracciatella di bufala er kremen inne i burrataen. Den er typisk fra regionen Puglia og selvfølgelig kommer den aller beste derfra. Når man ikke kan få tak i ekte stracciatella fra Puglia, kan man lage den hjemme. Oppskriften er veldig enkel, smaken er utrolig god og kan brukes til mange forskjellige retter.


Utsøkt på pasta og pizza, i salater og mye annet.


FUN FACT!

STRACCIATELLA av mozzarella og STRACCIATELLA iskrem. Forvirret?

Det er ikke rart de heter det samme: Navnet stracciatella kommer fra STRACCIARE, som betyr å rive/å strimle. Og mens i iskremen er det revet sjokolade, er det revet mozzarella i den berømte stracciatella osten.

STRACCIATELLA DI BUFALA

Ingredienser

500 g mozzarella di bufala

400 g kremfløte

Salt, 2 klyper

Slik gjør du

Sil av vannet fra mozzarellaene og riv dem i stykker med hendene. Prøv helst å lage lange tynne strimler, og uansett, pass på å rive mozzarellaene i små biter.


Hell kremfløten i en bolle, smak til med salt og pisk den et par minutter med en gaffel eller med en ballongvisp.


Tilsett mozzarellaen og bland godt. Dekk med plastfolie og la hvile i romtemperatur i 6 timer.


Din stracciatella di bufala er nå klar. Om du ikke skal spise den med en gang, kan den fint oppbevares i kjøleskapet i ca. 2 dager.


Uansett til hvilken oppskrift du skal bruke din stracciatella, anbefaler jeg å servere den romtemperert.


Tips! Du kan lage stracciatella av vanlig mozzarella også (men den med bøffelmozzarella smaker best og er nærmere originalen fra Puglia).

Forrige
STRACCIATELLA DI BUFALA

Stracciatella di bufala er kremen inne i burrataen. Den er typisk fra regionen Puglia og selvfølgelig kommer den aller beste derfra. Når man ikke kan få tak i ekte stracciatella fra Puglia, kan man lage den hjemme. Oppskriften er veldig enkel, smaken er utrolig god og kan brukes til mange forskjellige retter.


Utsøkt på pasta og pizza, i salater og mye annet.


FUN FACT!

STRACCIATELLA av mozzarella og STRACCIATELLA iskrem. Forvirret?

Det er ikke rart de heter det samme: Navnet stracciatella kommer fra STRACCIARE, som betyr å rive/å strimle. Og mens i iskremen er det revet sjokolade, er det revet mozzarella i den berømte stracciatella osten.

<Tilbake

bottom of page