SPEZZATINO AL BAROLO
OKSEGRYTE MED BAROLO
Tid
Porsjoner
4 timer + minimum 4 timer marinering
4
Smakfullt oksekjøtt. Marinert og langtidskokt i Barolo rødvin. En typisk rett fra Piemonte. Ofte servert med polenta eller potetmos.
Ingredienser
1,6 kg oksekjøtt
3 dl kjøttkraft
2 glass Barolo
3 stenger selleri
2 fedd hvitløk
1 løk
2 gulrøtter
2 laurbærblad
100 g hvetemel + 1 ss
2 ss smør
3 ss olivenolje
Salt
Svart pepper
Potetmos eller polenta til servering
Til marinaden:
1/2 flaske Barolo
3 salvieblader
1 kvist rosmarin
2 laurbærblad
3 fedd hvitløk
4 pepperkorn
Slik gjør du
Tilbered først marinaden. Hell vinen (1/2 flaske Barolo) i en bolle, tilsett hakket hvitløk, knuste pepperkorn, hakket salvie, laurbærblad og rosmarin. Ha i kjøttet i biter og la det marinere i hvert fall i 4 timer (men helst 1 døgn).
Vend de marinerte kjøttbitene i melet. I en stor stekepanne, varm opp 3 ss olivenolje og la kjøttbitene brunes. Legg til side.
Smelt smør i en kjele. Tilsett 2 laurbærblader og hakket: løk, hvitløk, selleri og gulrøtter.
Tilsett så kjøttet i gryten med grønnsakene. Dryss over 1 ss med hvetemel og vinen (2 glass Barolo). La koke i 20 minutter. Juster med salt og pepper. Tilsett så kjøttkraften og la gryten småkoke i ca 1,5 timer under lokk og 30 minutter uten lokk.
Fjern gryten fra varmen og la den hvile i 30 minutter før servering.
Server gjerne med potetmos eller polenta.
Smakfullt oksekjøtt. Marinert og langtidskokt i Barolo rødvin. En typisk rett fra Piemonte. Ofte servert med polenta eller potetmos.
<Tilbake