top of page

SPEZZATINO AL BAROLO

OKSEGRYTE MED BAROLO

Tid

Porsjoner

4 timer + minimum 4 timer marinering

4

Smakfullt oksekjøtt. Marinert og langtidskokt i Barolo rødvin. En typisk rett fra Piemonte. Ofte servert med polenta eller potetmos.

SPEZZATINO AL BAROLO

OKSEGRYTE MED BAROLO

Ingredienser

1,6 kg oksekjøtt

3 dl kjøttkraft

2 glass Barolo

3 stenger selleri

2 fedd hvitløk

1 løk

2 gulrøtter

2 laurbærblad

100 g hvetemel + 1 ss

2 ss smør

3 ss olivenolje

Salt

Svart pepper

Potetmos eller polenta til servering


Til marinaden:

1/2 flaske Barolo

3 salvieblader

1 kvist rosmarin

2 laurbærblad

3 fedd hvitløk

4 pepperkorn

Slik gjør du

Tilbered først marinaden. Hell vinen (1/2 flaske Barolo) i en bolle, tilsett hakket hvitløk, knuste pepperkorn, hakket salvie, laurbærblad og rosmarin. Ha i kjøttet i biter og la det marinere i hvert fall i 4 timer (men helst 1 døgn).

Vend de marinerte kjøttbitene i melet. I en stor stekepanne, varm opp 3 ss olivenolje og la kjøttbitene brunes. Legg til side.

Smelt smør i en kjele. Tilsett 2 laurbærblader og hakket: løk, hvitløk, selleri og gulrøtter.

Tilsett så kjøttet i gryten med grønnsakene. Dryss over 1 ss med hvetemel og vinen (2 glass Barolo). La koke i 20 minutter. Juster med salt og pepper. Tilsett så kjøttkraften og la gryten småkoke i ca 1,5 timer under lokk og 30 minutter uten lokk.

Fjern gryten fra varmen og la den hvile i 30 minutter før servering.

Server gjerne med potetmos eller polenta.

Forrige
SPEZZATINO AL BAROLO

OKSEGRYTE MED BAROLO

Smakfullt oksekjøtt. Marinert og langtidskokt i Barolo rødvin. En typisk rett fra Piemonte. Ofte servert med polenta eller potetmos.

<Tilbake

bottom of page