top of page

SPAGHETTI CON FUNGHI, ASPARAGI E PANCETTA

SPAGHETTI MED SOPP, ASPARGES OG PANCETTA

Tid

Porsjoner

40 minutter

4

Jeg lot meg inspirere av høsten da jeg skulle lage middag. Jeg hadde veldig lyst på pasta med sopp. Så her er min spaghetti, med en saus av portobellosopp og sprø pancetta, på en seng av myk aspargeskrem.

SPAGHETTI CON FUNGHI, ASPARAGI E PANCETTA

SPAGHETTI MED SOPP, ASPARGES OG PANCETTA

Ingredienser

400 g spaghetti

4 portobello sopp

2 bunter asparges

200 g pancetta i strimler

2 hvitløksfedd

2 ss hakket løk

Ca. 10 ss olivenolje

2 ss smør

Salt og pepper

Slik gjør du

Først lager du sprø pancetta ved å grille strimlene i ovnen. Legg de til siden.

Så lager du en krem av sopp, ved å hakke soppen i biter og steke dem i olivenoljen med hvitløk, litt salt og pepper. Pass på at soppen ikke blir brent, men bare myk. Så moser du dette. Legg til siden. I min oppskrift bruker jeg portobello sopp. Jeg liker at de er litt mørke og har mye smak, men du må gjerne erstatte med din favoritt sopp.


Til slutt lager du aspargeskremen. Kutt de fine toppene av asparges og hakk alt annet i tynne skiver. Hakk løken og stek alt med smør på svak varme. Juster med salt og pepper. La noen fine aspargestopper fortsatt være «al dente» slik at de beholder den fine fasongen og fargen, og legg de til side. De skal til slutt brukes til å pynte retten. Når asparges og løken er ferdig stekte, mos alt.


Legg kremen av sopp i en stor stekepanne, ha i ca. halvparten av pancettaen og varm opp i et par minutter. Ha kokt spaghetti i denne soppsausen og miks godt.


For å servere retten, lager du en «seng» av aspargeskrem på tallerken, og putter pent rullet spaghetti på. Avslutningsvis, pynt med aspargestopper og sprø pancetta.

Forrige
SPAGHETTI CON FUNGHI, ASPARAGI E PANCETTA

SPAGHETTI MED SOPP, ASPARGES OG PANCETTA

Jeg lot meg inspirere av høsten da jeg skulle lage middag. Jeg hadde veldig lyst på pasta med sopp. Så her er min spaghetti, med en saus av portobellosopp og sprø pancetta, på en seng av myk aspargeskrem.

<Tilbake

bottom of page