top of page

SALVIA FRITTA ALLA BIRRA

FRITERT SALVIE MED ØL

Tid

Porsjoner

30 minutter

40-50 blader

En sprø og deilig snack, perfekt til aperitivo og som forrett

SALVIA FRITTA ALLA BIRRA

FRITERT SALVIE MED ØL

Ingredienser

40-50 blader salvie

200 ml kald pils (birra)

100 g siktet 00 mel

2 klyper salt

1 lt solsikkeolje

Slik gjør du

Vask salviebladene og la de tørke på kjøkkenpapir.


I en skål, hell den kalde ølen og bland forsiktig inn melet litt og litt. Pass på at det ikke blir klumper. Ha i salt og rør godt.


Dypp bladene en og en i denne PASTELLA (slags italiensk tempura røre) og friter i solsikkeoljen. Oljen burde ha en temperatur på 170 grader.


Bladene er klare når de ser gyldne ut. Ta de ut av oljen og la de tørke på absorberende kjøkkenpapir et par minutter.


Det er best å servere salvieblandene nystekte, når de er mest sprøe.

Forrige
SALVIA FRITTA ALLA BIRRA

FRITERT SALVIE MED ØL

En sprø og deilig snack, perfekt til aperitivo og som forrett

<Tilbake

bottom of page