SALVIA FRITTA ALLA BIRRA
FRITERT SALVIE MED ØL
Tid
Porsjoner
30 minutter
40-50 blader
En sprø og deilig snack, perfekt til aperitivo og som forrett
Ingredienser
40-50 blader salvie
200 ml kald pils (birra)
100 g siktet 00 mel
2 klyper salt
1 lt solsikkeolje
Slik gjør du
Vask salviebladene og la de tørke på kjøkkenpapir.
I en skål, hell den kalde ølen og bland forsiktig inn melet litt og litt. Pass på at det ikke blir klumper. Ha i salt og rør godt.
Dypp bladene en og en i denne PASTELLA (slags italiensk tempura røre) og friter i solsikkeoljen. Oljen burde ha en temperatur på 170 grader.
Bladene er klare når de ser gyldne ut. Ta de ut av oljen og la de tørke på absorberende kjøkkenpapir et par minutter.
Det er best å servere salvieblandene nystekte, når de er mest sprøe.
En sprø og deilig snack, perfekt til aperitivo og som forrett
<Tilbake