top of page

SALE ROSA

ROSA SALT

Tid

Porsjoner

6 timer

250 g

Dette saltet, med en nydelig rosa farge og en mild aroma av Chianti vin og rosmarin, er rett og slett fantastisk! 


Sett ekstra farge og smak på grillmaten, og lag denne morsomme og enkle oppskriften!

Saltet kan brukes på alt du hadde brukt vanlig Maldon saltflak på, og tenk så pen focaccia man kan lage med rosa salt?

SALE ROSA

ROSA SALT

Ingredienser

250 g Maldon havsaltflak

1 flaske Chianti rødvin (eller din favoritt italienske vin)

Frisk rosmarin (eller andre urter, eller ingen urter)

Slik gjør du

Sett vinflasken i kjøleskapet et par timer før du lager oppskriften.


Ha Maldon havsaltflak i en beholder og tilsett den kalde rødvinen. Dekk saltet og ha ca. 2 cm vin over den. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2,5 timer.


Sil av ALL vinen. Sett ovnen på 50 grader, over og undervarme. Spre saltet på et stekebrett dekket med bakepapir. Strø på noen blader frisk rosmarin og stek i ca 2,5 til 3 timer.


Saltet er klart når det føles helt tørt. La avkjøle på stekebrettet før du putter det i en lufttett beholder.

Forrige
SALE ROSA

ROSA SALT

Dette saltet, med en nydelig rosa farge og en mild aroma av Chianti vin og rosmarin, er rett og slett fantastisk! 


Sett ekstra farge og smak på grillmaten, og lag denne morsomme og enkle oppskriften!

Saltet kan brukes på alt du hadde brukt vanlig Maldon saltflak på, og tenk så pen focaccia man kan lage med rosa salt?

<Tilbake

bottom of page