SALE ROSA
ROSA SALT
Tid
Porsjoner
6 timer
250 g
Dette saltet, med en nydelig rosa farge og en mild aroma av Chianti vin og rosmarin, er rett og slett fantastisk!
Sett ekstra farge og smak på grillmaten, og lag denne morsomme og enkle oppskriften!
Saltet kan brukes på alt du hadde brukt vanlig Maldon saltflak på, og tenk så pen focaccia man kan lage med rosa salt?
Ingredienser
250 g Maldon havsaltflak
1 flaske Chianti rødvin (eller din favoritt italienske vin)
Frisk rosmarin (eller andre urter, eller ingen urter)
Slik gjør du
Sett vinflasken i kjøleskapet et par timer før du lager oppskriften.
Ha Maldon havsaltflak i en beholder og tilsett den kalde rødvinen. Dekk saltet og ha ca. 2 cm vin over den. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2,5 timer.
Sil av ALL vinen. Sett ovnen på 50 grader, over og undervarme. Spre saltet på et stekebrett dekket med bakepapir. Strø på noen blader frisk rosmarin og stek i ca 2,5 til 3 timer.
Saltet er klart når det føles helt tørt. La avkjøle på stekebrettet før du putter det i en lufttett beholder.
Dette saltet, med en nydelig rosa farge og en mild aroma av Chianti vin og rosmarin, er rett og slett fantastisk!
Sett ekstra farge og smak på grillmaten, og lag denne morsomme og enkle oppskriften!
Saltet kan brukes på alt du hadde brukt vanlig Maldon saltflak på, og tenk så pen focaccia man kan lage med rosa salt?
<Tilbake