top of page

RISOTTO ALLA PESCATORA

RISOTTO MED SJØMAT

Tid

Porsjoner

40 minutter

4

En deilig risotto med sjømat «slik fiskeren hadde laget den», som navnet forteller. Smaken av italiensk sommer.

RISOTTO ALLA PESCATORA

RISOTTO MED SJØMAT

Ingredienser

360 g carnaroli ris

400 g friske blåskjell

400 g scampi (uten skall)

400 g seafood-Mix

4 hvitløksfedd

6 ss olivenolje

2 dl hvitvin

10 dl fiskekraft (helst hjemmelaget)

2 ss tomatpuré

3 ss finhakket bladpersille

1/2 ts chiliflak (eller 1 hakket frisk chili)

4 sjøkreps (ferdig kokte)

Slik gjør du

Skyll blåskjellene og legg de i en bolle med iskaldt vann. La de være i ca. 5 minutter. De skjellene som ikke lukker seg og de som ser skadet ut, kaster du.


Fres 2 fedd hvitløk i 3 ss olivenolje. Tilsett alle de rensede blåskjellene, scampi og sjømat-blandingen.

Senk varmen og dekk gryten med lokk for å dampe sjømaten. Rør et par ganger. Når alle blåskjellene er åpne, kan du slå av varmen og sette til side.


I en annen kasserolle, fres 2 fedd finhakket hvitløk og chili. Så har du i tomatpuré og lar det småkoke i 2 minutter. Ha i risen og rør godt.

Hell i hvitvinen og la den fordampe helt. Tilsett deretter den kokende fiskekraften, et par øser om gangen. Rør risen ofte og ha i 1-2 øser med kraft hver gang risen begynner å se tørr ut. Halvveis i koketiden, tilsett kraften fra den dampede sjømaten.

Mot slutten av koketiden, bland all sjømaten inn i risen.

Når risen er ferdig, rør inn litt finhakket persille.

Server varm og pynt med persille og 1 sjøkreps i hver porsjon.

Forrige
RISOTTO ALLA PESCATORA

RISOTTO MED SJØMAT

En deilig risotto med sjømat «slik fiskeren hadde laget den», som navnet forteller. Smaken av italiensk sommer.

<Tilbake

bottom of page