top of page

POLPETTINE DI MELANZANE

AUBERGINE-BOLLER

Tid

Porsjoner

2 timer

4

DEILIGE aubergine-boller med smak av parmesan, hvitløk og persille. Et godt vegetaralternativ til kjøttboller.

POLPETTINE DI MELANZANE

AUBERGINE-BOLLER

Ingredienser

800 g aubergine

120 g strøbrød

120 g parmesan, revet

2 egg

1 fedd hvitløk, finhakket

Svart pepper og salt, etter smak

1 ss bladpersille, finhakket

10 dl solsikkeolje for steking

Slik gjør du

Start med å vaske auberginene og plasser dem på et stekebrett med bakepapir. De skal bakes (hele) på over- og undervarme på 200°C i 1 time. Etter denne tiden, la auberginene avkjøles og fjern skallet og stilken.


Mos aubergine godt med en gaffel og sil av væsken. Overfør auberginepuréen i en ren bolle, tilsett eggene (pisket), finhakket hvitløk,

strøbrød og revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Tilsett til slutt  hakket persille i blandingen.

Bland alt godt, gjerne med hendene. Hvis deigen ikke virker nok kompakt, kan du tilsette litt mer strøbrød.


Lag runde kuler, på størrelse med en valnøtt, og rull dem i strøkavring. Når alle bollene er klare, hell oljen i en panne og varm den til den når en temperatur på 170°C (bruk gjerne et kjøkkentermometer for å måle den nøyaktige temperaturen). Når oljen er varm, kan du begynne å steke, få boller om gangen. Vent 2-3 minutter, til de er gyldenbrune, før du tar dem opp og legger dem på et brett med kjøkkenpapir.

Har du frityrgryte, bruk gjerne den.


Serveres helst varme, men de er gode også romtempererte.

Forrige
POLPETTINE DI MELANZANE

AUBERGINE-BOLLER

DEILIGE aubergine-boller med smak av parmesan, hvitløk og persille. Et godt vegetaralternativ til kjøttboller.

<Tilbake

bottom of page