POLPETTINE DI MELANZANE
AUBERGINE-BOLLER
Tid
Porsjoner
2 timer
4
DEILIGE aubergine-boller med smak av parmesan, hvitløk og persille. Et godt vegetaralternativ til kjøttboller.
Ingredienser
800 g aubergine
120 g strøbrød
120 g parmesan, revet
2 egg
1 fedd hvitløk, finhakket
Svart pepper og salt, etter smak
1 ss bladpersille, finhakket
10 dl solsikkeolje for steking
Slik gjør du
Start med å vaske auberginene og plasser dem på et stekebrett med bakepapir. De skal bakes (hele) på over- og undervarme på 200°C i 1 time. Etter denne tiden, la auberginene avkjøles og fjern skallet og stilken.
Mos aubergine godt med en gaffel og sil av væsken. Overfør auberginepuréen i en ren bolle, tilsett eggene (pisket), finhakket hvitløk,
strøbrød og revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Tilsett til slutt hakket persille i blandingen.
Bland alt godt, gjerne med hendene. Hvis deigen ikke virker nok kompakt, kan du tilsette litt mer strøbrød.
Lag runde kuler, på størrelse med en valnøtt, og rull dem i strøkavring. Når alle bollene er klare, hell oljen i en panne og varm den til den når en temperatur på 170°C (bruk gjerne et kjøkkentermometer for å måle den nøyaktige temperaturen). Når oljen er varm, kan du begynne å steke, få boller om gangen. Vent 2-3 minutter, til de er gyldenbrune, før du tar dem opp og legger dem på et brett med kjøkkenpapir.
Har du frityrgryte, bruk gjerne den.
Serveres helst varme, men de er gode også romtempererte.
DEILIGE aubergine-boller med smak av parmesan, hvitløk og persille. Et godt vegetaralternativ til kjøttboller.
<Tilbake