POLPETTE DI CARNE
KJØTTBOLLER
Tid
Porsjoner
Ca. 1 time
Ca. 35-40 kjøttboller
En klassisk oppskrift på italienske kjøttboller, som jeg lærte å lage av min bestemor Rosa. Dette er kjøttboller for alle aldre, men en ekstra stor favoritt blant de små.
Ingredienser
300 g kjøttdeig av storfe
300 g kjøttdeig av svin
1 egg, pisket
2 store brødskiver uten skorpe (fint brød, helst rustikk landbrød)
1 glass melk (bløtlegg brødet i det, tøm av når brødet er mykt)
1 hvitløksfedd, revet
1 ss finhakket fersk persille
6 ss revet parmesan
Smak til med salt og pepper
Strøbrød (til å rulle kjøttbollene i før fritering)
Solsikkeolje til fritering
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene godt. Bruk gjerne hendene. Hvis du vil sjekke at kjøttet er krydret etter din smak, stek en liten kjøttbolle som test. Det gjør jeg alltid!
Prøv å lage alle kjøttbollene i samme størrelse, så steker de jevnt. Rull dem i brødsmuler og stek dem i solsikkeolje.
For en siste touch kan du strø over nyrevet parmesan på kjøttbollene, før servering.
Tips! Jeg bruker den samme deigen for å lage POLPETTONE (meatloaf). Kjøttbollene laget på denne måten bruker jeg også til å lage tomatsaus med kjøttboller, men da erstatter jeg som regel hakket persille med hakket basilikum.
En klassisk oppskrift på italienske kjøttboller, som jeg lærte å lage av min bestemor Rosa. Dette er kjøttboller for alle aldre, men en ekstra stor favoritt blant de små.
<Tilbake