top of page

POLPETTE DI CARNE

KJØTTBOLLER

Tid

Porsjoner

Ca. 1 time

Ca. 35-40 kjøttboller

En klassisk oppskrift på italienske kjøttboller, som jeg lærte å lage av min bestemor Rosa. Dette er kjøttboller for alle aldre, men en ekstra stor favoritt blant de små.

POLPETTE DI CARNE

KJØTTBOLLER

Ingredienser

300 g kjøttdeig av storfe

300 g kjøttdeig av svin

1 egg, pisket

2 store brødskiver uten skorpe (fint brød, helst rustikk landbrød)

1 glass melk (bløtlegg brødet i det, tøm av når brødet er mykt)

1 hvitløksfedd, revet

1 ss finhakket fersk persille

6 ss revet parmesan

Smak til med salt og pepper

Strøbrød (til å rulle kjøttbollene i før fritering)

Solsikkeolje til fritering

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene godt. Bruk gjerne hendene. Hvis du vil sjekke at kjøttet er krydret etter din smak, stek en liten kjøttbolle som test. Det gjør jeg alltid!


Prøv å lage alle kjøttbollene i samme størrelse, så steker de jevnt. Rull dem i brødsmuler og stek dem i solsikkeolje.


For en siste touch kan du strø over nyrevet parmesan på kjøttbollene, før servering.


Tips! Jeg bruker den samme deigen for å lage POLPETTONE (meatloaf). Kjøttbollene laget på denne måten bruker jeg også til å lage tomatsaus med kjøttboller, men da erstatter jeg som regel hakket persille med hakket basilikum.

Forrige
POLPETTE DI CARNE

KJØTTBOLLER

En klassisk oppskrift på italienske kjøttboller, som jeg lærte å lage av min bestemor Rosa. Dette er kjøttboller for alle aldre, men en ekstra stor favoritt blant de små.

<Tilbake

bottom of page