PIZZA CON ZUCCHINE GRIGLIATE, SPECK E ZAFFERANO
PIZZA MED GRILLET SQUASH, SPECK OG SAFRAN
Tid
Porsjoner
Ca. 30 minutter
2 pizzaer
Det finnes kun noen få av de klassiske italienske pizzaene. Så finnes det uendelig med pizzavarianter man kan lage, bare ved å bruke fantasien.
Jeg er veldig stolt over denne pizzatoppingen jeg fant på, fantastiske smaker!
En hvit pizza med grillet squash, speck, mozzarella, parmesan og safransaus.
Buonissima!
Ingredienser
Pizzadeig for 2 pizzaer, eller 2 ferdige pizzabunner
4 ss olivenolje
2 små squash
200 g revet mozzarella
4 ss crème fraîche
1/4 ts safranpulver
2 ss revet parmesan
100 g speck i skiver
Slik gjør du
Skjær squash i tynne skiver, ha på litt olivenolje (maks 2 ss). Grill squash og legg til siden.
Gjør klar safransausen, ved å blande safran og parmesan med crème fraîche.
Sett ovnen på 250 grader.
Gjør klar pizzabunnen, ha litt olivenolje på (ca. 1 ss på hver pizza, særlig på kantene, så det blir en mer gylden og sprø skorpe).
Smør på 1 ss safransaus og fordel 100 g revet mozzarella på hver pizzabunn. Ha på grillet squash, speck og resterende safransaus.
Stek pizzaene i ca. 11 minutter, eller til du ser at osten har smeltet og bunnen begynner å se gylden ut.
Det finnes kun noen få av de klassiske italienske pizzaene. Så finnes det uendelig med pizzavarianter man kan lage, bare ved å bruke fantasien.
Jeg er veldig stolt over denne pizzatoppingen jeg fant på, fantastiske smaker!
En hvit pizza med grillet squash, speck, mozzarella, parmesan og safransaus.
Buonissima!
<Tilbake