PIZZA ALLA CARBONARA
Tid
Porsjoner
Ca. 20 minutter
1 pizza
Pizzaversjonen av den berømte pastaretten fra Roma.
Mye smak med egg, guanciale og pecorino romano.
Ingredienser
Pizzadeig eller pizzabunn
2 egg + 1 eggeplomme
20 g revet pecorino romano
50 g strimlet guanciale (eller pancetta)
100 g revet mozzarella
Nykvernet pepper
Olivenolje, ca. 1 ss
Slik gjør du
Stek strimlene av guanciale i en stekepanne til de er sprøe. Legg til siden.
Sett ovnen på 250 grader.
Gjør klar pizzabunnen, ha litt olivenolje på.
Fordel revet mozzarella over pizzabunnen.
Pisk 2 egg med revet pecorino og litt nykvernet pepper i ca. 3 minutter.
Stek pizzaen i ca. 10 minutter, eller til du ser at osten har smeltet og bunnen begynner å se gylden ut.
Ta pizzaen ut av ovnen og fordel blandingen av egg og ost på den. Fordel ca. halvparten av guancialestrimlene på. Plasser eggeplommen forsiktig i midten.
Sett tilbake i ovnen i 1 minutt.
PIZZA ALLA CARBONARA er klar! Ha på resterende sprø guanciale, litt revet pecorino og server varm.
Pizzaversjonen av den berømte pastaretten fra Roma.
Mye smak med egg, guanciale og pecorino romano.
<Tilbake