top of page

PIZZA ALLA CARBONARA

Tid

Porsjoner

Ca. 20 minutter

1 pizza

Pizzaversjonen av den berømte pastaretten fra Roma.

Mye smak med egg, guanciale og pecorino romano.

PIZZA ALLA CARBONARA

Ingredienser

Pizzadeig eller pizzabunn

2 egg + 1 eggeplomme

20 g revet pecorino romano

50 g strimlet guanciale (eller pancetta)

100 g revet mozzarella

Nykvernet pepper

Olivenolje, ca. 1 ss

Slik gjør du

Stek strimlene av guanciale i en stekepanne til de er sprøe. Legg til siden.


Sett ovnen på 250 grader.


Gjør klar pizzabunnen, ha litt olivenolje på.


Fordel revet mozzarella over pizzabunnen.


Pisk 2 egg med revet pecorino og litt nykvernet pepper i ca. 3 minutter.


Stek pizzaen i ca. 10 minutter, eller til du ser at osten har smeltet og bunnen begynner å se gylden ut.


Ta pizzaen ut av ovnen og fordel blandingen av egg og ost på den. Fordel ca. halvparten av guancialestrimlene på. Plasser eggeplommen forsiktig i midten.


Sett tilbake i ovnen i 1 minutt.


PIZZA ALLA CARBONARA er klar! Ha på resterende sprø guanciale, litt revet pecorino og server varm.

Forrige
PIZZA ALLA CARBONARA

Pizzaversjonen av den berømte pastaretten fra Roma.

Mye smak med egg, guanciale og pecorino romano.

<Tilbake

bottom of page