top of page

PASTA ALLA CARBONARA

CARBONARA

Tid

Porsjoner

25 minutter

4

Det finnes mange varianter av carbonara, men her får dere oppskriften på en ekte carbonara, absolutt uten fløte. Oppskriften virker enkel, men det kan være vanskelig å få sausen til riktig. Utenfor Italia benytter man ofte fløte, for å få sausen kremete. Til stor frustrasjon for italienere.

PASTA ALLA CARBONARA

CARBONARA

Ingredienser

400 g av din favoritt pasta. (Spaghetti eller rigatoni anbefales)

200 g guanciale eller pancetta (italienske bacon varianter)

150 gr revet Parmigiano Reggiano eller Pecorino Romano

2 hele egg

4 eggeplommer

Svart kvernet pepper

Salt

Slik gjør du

Kok opp en stor kjele med vann. Salt vannet når det begynner å koke.

Legg i pastaen og rør godt rundt slik at den ikke klistrer seg sammen.

Mens pastaen koker, kutter du guanciale (eller pancetta) i strimler og steker den sprø i en stekepanne.

Pisk sammen de hele eggene og eggeplommene med parmesanen og nykvernet svart pepper, til du har fått en fin og myk krem.

Når pastaen er slik du liker den, siler du vekk vannet (pasta må ikke nødvendigvis være al dente, men slik du foretrekker den. Ikke alle italienere liker pasta AL DENTE, slik man tror.). Spar på litt av pastavannet, dette er veldig viktig siden det er hemmeligheten til å lage en perfekt carbonara.

Legg pastaen i den varme stekepannen sammen med guanciale/pancetta, tilsett bittelitt av pastavannet og vend kjøttet inn i pastaen. Etter et minutt slår du av varmen og fjerner stekepannen fra varmen. Hell så over egg og osteblandingen som du vender inn til du har fått en nydelig og kremet carbonara.

Avslutt med en god mengde kvernet pepper, og server umiddelbart.

Forrige
PASTA ALLA CARBONARA

CARBONARA

Det finnes mange varianter av carbonara, men her får dere oppskriften på en ekte carbonara, absolutt uten fløte. Oppskriften virker enkel, men det kan være vanskelig å få sausen til riktig. Utenfor Italia benytter man ofte fløte, for å få sausen kremete. Til stor frustrasjon for italienere.

<Tilbake

bottom of page