top of page

PARMIGIANO DEI POVERI

FATTIGMANS PARMESAN

Tid

Porsjoner

Ca. 30 minutter

Ca. 350 gram

Dette tilbehøret har mye smak og kan brukes slik man hadde brukt parmesan og annen revet ost.

Den kan løfte de fleste rettene. Personlig liker jeg den veldig godt i pastaretter og for å gratinere sjømatretter og grønnsaksretter i ovnen.


Den heter fattigmanns parmesan, fordi den ble brukt allerede i gamle dager, som erstatning til revet ost. Da var det vanskeligere og dyrere å få tak i ost for folk flest. Noe brød, olivenolje og urter hadde man derimot alltid tilgjengelig for å lage smakfulle smuler!


Parmigiano dei poveri er en god alliert på kjøkkenet. Den tilsetter smak og er samtidig helt melkefri, for de som ikke tåler melken.

For en vegansk variant, dropp gjerne ansjos.

PARMIGIANO DEI POVERI

FATTIGMANS PARMESAN

Ingredienser

200 g brødsmuler av fint landbrød

3 hvitløksfedd

50 g ansjos i olje (helst italiensk for best resultat)

30 g kapers

1 ss finhakket bladpersille

80 g god olivenolje

2 klyper salt

1/2 ts nykvernet sort pepper

Slik gjør du

Gjør klar alle ingrediensene ved å finhakke dem.

Brødsmulene må også være finhakket, jeg bruker en mikser for å kverne de.

Du trenger en stor, non stick stekepanne for å steke alle ingrediensene.

Stek først hvitløk, ansjos, kapers og persille i olivenoljen med salt og pepper. Pass på å ikke brenne hvitløken. Tilsett brødsmulene og stek dem på lav varme, mens du rører til de blir sprøe.


Parmigiano dei poveri brukes gjerne i pastaretter, er perfekt til gratinering av det meste og kan også brukes i salater for ekstra smak.

Med andre ord kan dette tilbehøret brukes til alt man hadde brukt revet ost til.

Forrige
PARMIGIANO DEI POVERI

FATTIGMANS PARMESAN

Dette tilbehøret har mye smak og kan brukes slik man hadde brukt parmesan og annen revet ost.

Den kan løfte de fleste rettene. Personlig liker jeg den veldig godt i pastaretter og for å gratinere sjømatretter og grønnsaksretter i ovnen.


Den heter fattigmanns parmesan, fordi den ble brukt allerede i gamle dager, som erstatning til revet ost. Da var det vanskeligere og dyrere å få tak i ost for folk flest. Noe brød, olivenolje og urter hadde man derimot alltid tilgjengelig for å lage smakfulle smuler!


Parmigiano dei poveri er en god alliert på kjøkkenet. Den tilsetter smak og er samtidig helt melkefri, for de som ikke tåler melken.

For en vegansk variant, dropp gjerne ansjos.

<Tilbake

bottom of page