top of page

PANE RIPIENO CON SALAME E FORMAGGIO

FYLT BRØD MED SALAMI OG OST

Tid

Porsjoner

3,5 timer

1 brød

En luftig smaksbombe! Perfekt som aperitivo, til buffet og matpakken.

PANE RIPIENO CON SALAME E FORMAGGIO

FYLT BRØD MED SALAMI OG OST

Ingredienser

DEIG:

600 g mel 00

360 g romtemperert vann

100 g smør + 1 ss til pensling

17 g fersk gjær

20 g sukker

12 g salt

FYLL:

300 g av din favoritt italiensk salame, i terninger

200 g jarlsberg, i terninger

60 g parmesan, revet

Slik gjør du

Start med deigen. Løs gjæren i vannet. I en stor bolle, bland mel og sukker, og tilsett to tredjedeler av vannet med gjæren. Bland godt. Tilsett saltet, hell i det resterende vannet, og elt til du får en fin og smidig deig. Dekk bollen med plastfolie, og la den hvile i 10 minutter.


I mellomtiden kan du gjøre klar ingrediensene til fyllet. Skjær salami og Jarlsberg i terninger på maks 1 cm.


Del smøret i terninger, og tilsett dem i deigen, en om gangen, mens du elter. Bland parmesan, salami og Jarlsberg i deigen. Elt godt.

Dekk til med plastfolie, og la den heve i ca. 2 timer, eller til den har doblet seg i størrelse.


Ha deigen i en stor smurt brødform. Toppen pensler du med litt smeltet smør eller god olivenolje.


Forvarm ovnen på 180°, over- og undervarme. Stek i ca. 50 minutter.

La ditt fylte brød avkjøles i ca. 30 minutter, før du tar den ut av formen.

Forrige
PANE RIPIENO CON SALAME E FORMAGGIO

FYLT BRØD MED SALAMI OG OST

En luftig smaksbombe! Perfekt som aperitivo, til buffet og matpakken.

<Tilbake

bottom of page