PANE RIPIENO CON SALAME E FORMAGGIO
FYLT BRØD MED SALAMI OG OST
Tid
Porsjoner
3,5 timer
1 brød
En luftig smaksbombe! Perfekt som aperitivo, til buffet og matpakken.
Ingredienser
DEIG:
600 g mel 00
360 g romtemperert vann
100 g smør + 1 ss til pensling
17 g fersk gjær
20 g sukker
12 g salt
FYLL:
300 g av din favoritt italiensk salame, i terninger
200 g jarlsberg, i terninger
60 g parmesan, revet
Slik gjør du
Start med deigen. Løs gjæren i vannet. I en stor bolle, bland mel og sukker, og tilsett to tredjedeler av vannet med gjæren. Bland godt. Tilsett saltet, hell i det resterende vannet, og elt til du får en fin og smidig deig. Dekk bollen med plastfolie, og la den hvile i 10 minutter.
I mellomtiden kan du gjøre klar ingrediensene til fyllet. Skjær salami og Jarlsberg i terninger på maks 1 cm.
Del smøret i terninger, og tilsett dem i deigen, en om gangen, mens du elter. Bland parmesan, salami og Jarlsberg i deigen. Elt godt.
Dekk til med plastfolie, og la den heve i ca. 2 timer, eller til den har doblet seg i størrelse.
Ha deigen i en stor smurt brødform. Toppen pensler du med litt smeltet smør eller god olivenolje.
Forvarm ovnen på 180°, over- og undervarme. Stek i ca. 50 minutter.
La ditt fylte brød avkjøles i ca. 30 minutter, før du tar den ut av formen.
En luftig smaksbombe! Perfekt som aperitivo, til buffet og matpakken.
<Tilbake