top of page

OREO TIRAMISU’ DI ALESSANDRA

ALESSANDRAS OREO TIRAMISU’

Tid

Porsjoner

1.5 timer + hviletid

8-10 stykker

Min sønn, Leonardo, ELSKER min TIRAMISU’ ! Han har også blitt glad i OREO CHEESECAKE.


I anledning hans bursdag, eksperimenterte jeg på kjøkkenet og skapte en kake som er en blanding av de to kakene han liker så godt. Resultatet ble en stor suksess, og jeg deler gjerne min oppskrift med dere.

OREO TIRAMISU’ DI ALESSANDRA

ALESSANDRAS OREO TIRAMISU’

Ingredienser

2 pk SAVOIARDI kjeks

2 pk OREO kjeks

10 espressokaffe

10 ts + 6 ss sukker

200 g Philadelphia original

3 dl kremfløte

6 eggeplommer

2 ss lys rom (eller litt romessens)

Slik gjør du

Lag 10 espressokaffe og tilsett 10 ts sukker. Rør godt og sett til siden.


Med en mikser, mos 1,5 pk med OREO til pulver. (Kjeksene som er igjen hele kan brukes til pynt).


Lag eggedosis med 6 eggeplommer, 6 ss sukker og rom. Tilsett rom litt og litt mens du lager en luftig eggedosis. Pisk kremfløte stiv, pisk videre med Philadelphia og så bland forsiktig med eggedosis.


Når alle elementene er klare kan du sette sammen kaken. Bruk den formen du foretrekker, rund eller rektangulær. Ingrediensene holder til en rund form med 26 cm i diameter eller en lasagneform ca 24X34.


Dypp SAVOIARDI kjeksene i kaffen (1 sekund holder) og plasser dem i bunnen av formen. Ha på ca halvparten av kremen og ca halvparten av Oreopulver. Så nye lag med savoiardi dyppet i kaffe, kremen og Oreopulver.


Pynt med kjeks på toppen og sett i kjøleskapet. Kaken smaker best om du lager den i hvert fall dagen før servering.


Denne oppskriften er til en rektangulær form, men det går an å bruke fantasien og benytte andre former. Den egner seg fint til porsjonsformer, som krukker og glass.

Forrige
OREO TIRAMISU’ DI ALESSANDRA

ALESSANDRAS OREO TIRAMISU’

Min sønn, Leonardo, ELSKER min TIRAMISU’ ! Han har også blitt glad i OREO CHEESECAKE.


I anledning hans bursdag, eksperimenterte jeg på kjøkkenet og skapte en kake som er en blanding av de to kakene han liker så godt. Resultatet ble en stor suksess, og jeg deler gjerne min oppskrift med dere.

<Tilbake

bottom of page