LINGUINE ALLO SCOGLIO
LINGUINE MED SJØMAT
Tid
Porsjoner
30 minutter
4
Pastarettene som lages med sjømat, og gjerne også skjell, heter ofte
ALLO SCOGLIO. Scoglio er skjær på italiensk, og det er gjerne rundt skjær og klipper, man finner blåskjell.
I Italia har de fleste sjømatrestaurantene PASTA ALLO SCOGLIO på menyen. Det er en deilig opplevelse å nyte denne retten, på en varm sommerkveld med et glass hvitvin.
Ingredienser
350 g linguine
400 g seafood mix, dypfryst
250 g friske blåskjell
16-20 scampi, uten skall
4 sjøkreps
1 kurv modne cherrytomater
5 ss extra virgin olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
4 ss finhakket persille
1 glass hvitvin
1 stk chili, finhakket
Salt etter smak
Slik gjør du
Start med å sette på vannet for å koke linguine. Denne retten tar under 30 minutter å lage! Når pastaen er klar, så er maten klar. Sausen lager du direkte i en større panne, som også har rom til pasta.
Skyll blåskjellene og legg de i en bolle med iskaldt vann. La de være i ca. 5 minutter. De skjellene som ikke lukker seg og de som ser skadet ut, kaster du.
Fres hvitløk og chili i olivenolje, ha i seafood mix, damp den med hvitvin i 5 minutter.
Ha i tomatene delt i to, la det hele koke i 5 minutter til. Tilsett scampi (hele), blåskjell (renset) og sjøkreps (ferdig kokte funker fint). Etter 3 minutter, juster med salt. Sausen er klar. Sil pastaen og bland den godt med sjømaten og persillen. Server varm!
Pastarettene som lages med sjømat, og gjerne også skjell, heter ofte
ALLO SCOGLIO. Scoglio er skjær på italiensk, og det er gjerne rundt skjær og klipper, man finner blåskjell.
I Italia har de fleste sjømatrestaurantene PASTA ALLO SCOGLIO på menyen. Det er en deilig opplevelse å nyte denne retten, på en varm sommerkveld med et glass hvitvin.
<Tilbake