top of page

LINGUINE ALLO SCOGLIO

LINGUINE MED SJØMAT

Tid

Porsjoner

30 minutter

4

Pastarettene som lages med sjømat, og gjerne også skjell, heter ofte 

ALLO SCOGLIO. Scoglio er skjær på italiensk, og det er gjerne rundt skjær og klipper, man finner blåskjell.

I Italia har de fleste sjømatrestaurantene PASTA ALLO SCOGLIO på menyen. Det er en deilig opplevelse å nyte denne retten, på en varm sommerkveld med et glass hvitvin.

LINGUINE ALLO SCOGLIO 

LINGUINE MED SJØMAT

Ingredienser

350 g linguine

400 g seafood mix, dypfryst

250 g friske blåskjell

16-20 scampi, uten skall

4 sjøkreps

1 kurv modne cherrytomater

5 ss extra virgin olivenolje

1 fedd hvitløk, finhakket

4 ss finhakket persille

1 glass hvitvin

1 stk chili, finhakket

Salt etter smak

Slik gjør du

Start med å sette på vannet for å koke linguine. Denne retten tar under 30 minutter å lage! Når pastaen er klar, så er maten klar. Sausen lager du direkte i en større panne, som også har rom til pasta.


Skyll blåskjellene og legg de i en bolle med iskaldt vann. La de være i ca. 5 minutter. De skjellene som ikke lukker seg og de som ser skadet ut, kaster du.


Fres hvitløk og chili i olivenolje, ha i seafood mix, damp den med hvitvin i 5 minutter.

Ha i tomatene delt i to, la det hele koke i 5 minutter til. Tilsett scampi (hele), blåskjell (renset) og sjøkreps (ferdig kokte funker fint). Etter 3 minutter, juster med salt. Sausen er klar. Sil pastaen og bland den godt med sjømaten og persillen. Server varm!

Forrige
LINGUINE ALLO SCOGLIO 

LINGUINE MED SJØMAT

Pastarettene som lages med sjømat, og gjerne også skjell, heter ofte 

ALLO SCOGLIO. Scoglio er skjær på italiensk, og det er gjerne rundt skjær og klipper, man finner blåskjell.

I Italia har de fleste sjømatrestaurantene PASTA ALLO SCOGLIO på menyen. Det er en deilig opplevelse å nyte denne retten, på en varm sommerkveld med et glass hvitvin.

<Tilbake

bottom of page