top of page

LASAGNA BIANCA CON MORTADELLA E PISTACCHI

HVIT LASAGNE MED MORTADELLA OG PISTASJNØTTER

Tid

Porsjoner

2 timer

4

En nydelig hvit lasagne, sprø på toppen og veldig kremete inni, fylt med bechamelsaus, parmesan, mozzarella, smakfull mortadella og sprø pistasj.

LASAGNA BIANCA CON MORTADELLA E PISTACCHI

HVIT LASAGNE MED MORTADELLA OG PISTASJNØTTER

Ingredienser

400 g pastaplater, ferske eller tørre

ca 6 dl BESCIAMELLA (bechamelsaus… du finner oppskriften under)

ca 100 g revet parmesan

ca 120 g hakkede pistasjnøtter

3 mozzarella, kvernet (eller hakket i små biter)

300 g mortadella

Slik gjør du

Start med å tilberede bechamelsausen (se oppskriften under).


Gjør klar en form (ca. 25 cm x 35 cm) og smør den med litt olivenolje.


Ha litt bechamelsaus i bunnen. Dekk med et lag pastaplater, ha på et tynt lag besciamella, ca. 1 ss revet parmesan, ca. 2 ss. hakket pistasjnøtter, skiver av mortadella og litt mozzarella.


Så starter du igjen med nytt lag med pastaplater og resten som beskrevet over. Gjør dette til du har brukt opp alle ingrediensene. Avslutt med besciamella, parmesan, pistasj og litt mozzarella.


Stekes i ovnen, på 180 grader og undervarme, i ca. 40 minutter. Bruk gjerne varmluft eller grill de siste minuttene, om du ønsker en fin og sprø topping.


BESCIAMELLA -

ITALIENSK HVIT SAUS


BESCIAMELLA bruker vi i mange italienske oppskrifter, særlig med lasagne og andre typer pasta som skal stekes i ovnen.


INGREDIENSER til ca. 6 dl


500 ml helmelk

50 g usaltet smør

50 g hvetemel

Revet muskatnøtt, salt og pepper etter smak


SLIK GJØR DU


Smelt smøret i en kasserolle på lav varme. Ha siktet mel forsiktig i smøret, og rør/pisk kjempegodt. Dette for å unngå klumper i sausen. Tilsett litt av melken, for å unngår at den blir for tykk.

Ta sausen av varmen, og hell i resten av melken sakte, mens du rører godt.


Når du har tilsatt all melken, sett kasserollen på platen igjen på lav varme. Fortsett å røre godt til sausen er glatt og fin, pass på at den ikke fester seg i bunnen av kasserollen.


Smak til med ca 3 klyper salt, litt pepper og litt malt muskatnøtt og rør godt.

Forrige
LASAGNA BIANCA CON MORTADELLA E PISTACCHI

HVIT LASAGNE MED MORTADELLA OG PISTASJNØTTER

En nydelig hvit lasagne, sprø på toppen og veldig kremete inni, fylt med bechamelsaus, parmesan, mozzarella, smakfull mortadella og sprø pistasj.

<Tilbake

bottom of page