FRITTATA DI SPAGHETTI
SPAGHETTIOMELETT
Tid
Porsjoner
25 minutter
6
Visste du at man kan lage omelett med spaghetti? Her lagde jeg en FRITTATA di SPAGHETTI alla CARBONARA (frittata betyr omelett). Du kan lage frittata di spaghetti med hva du måtte foretrekke av skinker, oster, grønnsaker. En fin måte å bruke rester av kokt pasta og annet. Her får dere min oppskrift, og se gjerne på bildene, de forklarer prosessen ganske lett.
Ingredienser
ca. 250 g spaghetti
6 egg
80 g revet parmesan
4 klyper salt
1/2 ts kvernet pepper
150 g pancetta
4 ss olivenolje
3 fedd hviltøk
Slik gjør du
Start med å koke spaghetti (husk å salte vannet).
Pisk eggene godt med salt, pepper og parmesan.
Skjær pancettaen i terninger, og stek den på lav varme i en stekepanne.
Bland kokt spaghetti og pancetta i eggeblandingen.
Fres hvitløksfeddene i olivenolje (slik at oljen får litt god smak av hvitløk). Pass på å ikke brenne de.
Fjern hvitløken og putt spaghettiblandingen i stekepannen. Trykk ned med en gaffel og form en fin omelett.
Dekk med lokk og stek på lav varme i noen få minutter. Så kommer den vanskelige biten, å snu omeletten uten at den blir ødelagt. Eventuelt kan omeletten stekes ferdig i ovnen, på 180 grader i ca. 10 minutter.
Denne omeletten er ekstra god servert varm, men kan fint nytes i romtemperatur. Fin til matpakken også. Skjærer du den i små firkanter, kan den serveres som snacks/aperitivo. Jeg synes den er god servert med salat.
Visste du at man kan lage omelett med spaghetti? Her lagde jeg en FRITTATA di SPAGHETTI alla CARBONARA (frittata betyr omelett). Du kan lage frittata di spaghetti med hva du måtte foretrekke av skinker, oster, grønnsaker. En fin måte å bruke rester av kokt pasta og annet. Her får dere min oppskrift, og se gjerne på bildene, de forklarer prosessen ganske lett.
<Tilbake