FOCACCIA ROSMARINO, SALE E OLIO ALL’AGLIO
FOCACCIA MED FRISK ROSMARIN, SALTFLAK OG HVITLØKSOLJE
Tid
Porsjoner
1 time + 3 timer heving
1 focaccia
Dette er min klassiske oppskrift på focaccia. Her har jeg brukt hvitløksolje på toppen, i stedet for olivenolje. Litt ekstra smak, som passer perfekt til rosmarin
Ingredienser
500 g mel
1 pose med tørrgjær
3 dl lunkent vann
50 g olivenolje
10 g sukker
10 g salt
ca 1 ss frisk hakket rosmarin
ca 9 ss hvitløksolje
Saltflak
Slik gjør du
Løs opp gjæren i det lunkne vannet direkte i kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter salt, sukker, olivenolje og mel. Elt deigen (med eltekrok) på middels hastighet i omtrent 8 minutter. Elt til den blir jevn og fin.
La deigen heve direkte i bollen, dekket med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, i omtrent halvannen time.
Ta en stekeform/kakeform på størrelse 34x24 (omtrent) og smør den godt med minst 6 ss hvitløksolje. Overfør deigen over oljen og trykk den med fingrene til den fyller formen. Pass på å ta litt av oljen fra bunnen av formen til toppen av deigen.
Dekk til med plastfolie og kjøkkenhåndkle, og la det hvile i halvannen time.
Nå er deigen klar til å stekes. Fjern plastfolien forsiktig fra deigen og dryss over ca 3 ss hvitløksolje, hakket rosmarin og saltflak.
Stekes i en forvarmet ovn (200 grader), varmluft, i omtrent 10 minutter (eller til du ser at focacciaen er godt stekt og gyllen på toppen).
Dette er min klassiske oppskrift på focaccia. Her har jeg brukt hvitløksolje på toppen, i stedet for olivenolje. Litt ekstra smak, som passer perfekt til rosmarin
<Tilbake