top of page

FOCACCIA ROSMARINO, SALE E OLIO ALL’AGLIO

FOCACCIA MED FRISK ROSMARIN, SALTFLAK OG HVITLØKSOLJE

Tid

Porsjoner

1 time + 3 timer heving

1 focaccia

Dette er min klassiske oppskrift på focaccia. Her har jeg brukt hvitløksolje på toppen, i stedet for olivenolje. Litt ekstra smak, som passer perfekt til rosmarin

FOCACCIA ROSMARINO, SALE E OLIO ALL’AGLIO

FOCACCIA MED FRISK ROSMARIN, SALTFLAK OG HVITLØKSOLJE

Ingredienser

500 g mel

1 pose med tørrgjær

3 dl lunkent vann

50 g olivenolje

10 g sukker

10 g salt

ca 1 ss frisk hakket rosmarin

ca 9 ss hvitløksolje

Saltflak

Slik gjør du

Løs opp gjæren i det lunkne vannet direkte i kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter salt, sukker, olivenolje og mel. Elt deigen (med eltekrok) på middels hastighet i omtrent 8 minutter. Elt til den blir jevn og fin.


La deigen heve direkte i bollen, dekket med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, i omtrent halvannen time.


Ta en stekeform/kakeform på størrelse 34x24 (omtrent) og smør den godt med minst 6 ss hvitløksolje. Overfør deigen over oljen og trykk den med fingrene til den fyller formen. Pass på å ta litt av oljen fra bunnen av formen til toppen av deigen.


Dekk til med plastfolie og kjøkkenhåndkle, og la det hvile i halvannen time.

Nå er deigen klar til å stekes. Fjern plastfolien forsiktig fra deigen og dryss over ca 3 ss hvitløksolje, hakket rosmarin og saltflak.


Stekes i en forvarmet ovn (200 grader), varmluft, i omtrent 10 minutter (eller til du ser at focacciaen er godt stekt og gyllen på toppen).

Forrige
FOCACCIA ROSMARINO, SALE E OLIO ALL’AGLIO

FOCACCIA MED FRISK ROSMARIN, SALTFLAK OG HVITLØKSOLJE

Dette er min klassiske oppskrift på focaccia. Her har jeg brukt hvitløksolje på toppen, i stedet for olivenolje. Litt ekstra smak, som passer perfekt til rosmarin

<Tilbake

bottom of page