top of page

FOCACCIA ALLA ZUCCA

FOCACCIA MED GRESSKAR

Tid

Porsjoner

4-5 timer

1 focaccia

Luftig og god focaccia med butternutgresskar, rosmarin og saltflak.

FOCACCIA MED GRESSKAR smaker utmerket med assortert spekemat. Takket være gresskar får denne focacciaen en litt søtlig smak, som passer perfekt til den salte spekematen. Det er litt som å bruke briochebrød, men mye sunnere, da du bruker gresskar og ikke smør og sukker.

FOCACCIA ALLA ZUCCA

FOCACCIA MED GRESSKAR

Ingredienser

400 g butternut gresskar (most)

500 g mel

1 pose med tørr gjær

1 dl lunkent vann

50 g olivenolje + 6 ss til stekeformen

10 g sukker

20 g salt

Rosmarin, helst fersk

Saltflak

Slik gjør du

Stek gresskar (del i to, uten frø, med litt salt, pepper, olivenolje) i ovn på 180 grader til den blir helt myk, så det er lett å mose den.


Løs opp gjæren i det lunkne vannet direkte i mikseren. Tilsett deretter salt, sukker, olivenolje, 400 gr most gresskar og mel. La mikseren gjøre jobben sin på middels hastighet i omtrent 8 minutter. Hvis du jobber deigen for hånd, er tidene tydeligvis lengre. Elt deigen til den blir jevn og fin.


La deigen nå heve direkte i bollen til mikseren, dekket med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, i omtrent halvannen time.




Ta en stekeform/kakeform på størrelse 34x24 (omtrent) og olj den godt med minst 6 ss olivenolje. Overfør deigen over oljen og trykk den med fingrene til den fyller formen, og pass på å ta litt av oljen fra bunnen av formen til toppen av deigen.


Dekk til med plastfolie og kjøkkenhåndkle, og la det hvile i halvannen time.


Nå er deigen klar til å stekes. Fjern plastfolien forsiktig fra deigen og dryss over olivenolje, rosmarin og saltflak.


Stekes i en forvarmet ovn (200 grader), ventilert, i omtrent 10 minutter (eller til du ser at focacciaen er godt stekt og gyllen på toppen).

Forrige
FOCACCIA ALLA ZUCCA

FOCACCIA MED GRESSKAR

Luftig og god focaccia med butternutgresskar, rosmarin og saltflak.

FOCACCIA MED GRESSKAR smaker utmerket med assortert spekemat. Takket være gresskar får denne focacciaen en litt søtlig smak, som passer perfekt til den salte spekematen. Det er litt som å bruke briochebrød, men mye sunnere, da du bruker gresskar og ikke smør og sukker.

<Tilbake

bottom of page