FOCACCIA ALLA ZUCCA
FOCACCIA MED GRESSKAR
Tid
Porsjoner
4-5 timer
1 focaccia
Luftig og god focaccia med butternutgresskar, rosmarin og saltflak.
FOCACCIA MED GRESSKAR smaker utmerket med assortert spekemat. Takket være gresskar får denne focacciaen en litt søtlig smak, som passer perfekt til den salte spekematen. Det er litt som å bruke briochebrød, men mye sunnere, da du bruker gresskar og ikke smør og sukker.
Ingredienser
400 g butternut gresskar (most)
500 g mel
1 pose med tørr gjær
1 dl lunkent vann
50 g olivenolje + 6 ss til stekeformen
10 g sukker
20 g salt
Rosmarin, helst fersk
Saltflak
Slik gjør du
Stek gresskar (del i to, uten frø, med litt salt, pepper, olivenolje) i ovn på 180 grader til den blir helt myk, så det er lett å mose den.
Løs opp gjæren i det lunkne vannet direkte i mikseren. Tilsett deretter salt, sukker, olivenolje, 400 gr most gresskar og mel. La mikseren gjøre jobben sin på middels hastighet i omtrent 8 minutter. Hvis du jobber deigen for hånd, er tidene tydeligvis lengre. Elt deigen til den blir jevn og fin.
La deigen nå heve direkte i bollen til mikseren, dekket med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, i omtrent halvannen time.
Ta en stekeform/kakeform på størrelse 34x24 (omtrent) og olj den godt med minst 6 ss olivenolje. Overfør deigen over oljen og trykk den med fingrene til den fyller formen, og pass på å ta litt av oljen fra bunnen av formen til toppen av deigen.
Dekk til med plastfolie og kjøkkenhåndkle, og la det hvile i halvannen time.
Nå er deigen klar til å stekes. Fjern plastfolien forsiktig fra deigen og dryss over olivenolje, rosmarin og saltflak.
Stekes i en forvarmet ovn (200 grader), ventilert, i omtrent 10 minutter (eller til du ser at focacciaen er godt stekt og gyllen på toppen).
Luftig og god focaccia med butternutgresskar, rosmarin og saltflak.
FOCACCIA MED GRESSKAR smaker utmerket med assortert spekemat. Takket være gresskar får denne focacciaen en litt søtlig smak, som passer perfekt til den salte spekematen. Det er litt som å bruke briochebrød, men mye sunnere, da du bruker gresskar og ikke smør og sukker.
<Tilbake