top of page

FETTINE ALLA PIZZAIOLA

KJØTTSKIVER I PIZZAIOLASAUS

Tid

Porsjoner

20 minutter

4

Pizzaiola tomatsausen er typisk fra Napoli. Som navnet sier, rettene man lager med denne sausen er «pizzastil». Akkurat som en klassisk pizzasaus, er hovedingrediensene: gode tomater, olivenolje, hvitløk og oregano.

Her får dere min oppskrift for FETTINE ALLA PIZZAIOLA, en klassisk NAPOLITANSK rett med tynnskåret kjøtt i pizzaiolasaus.

FETTINE ALLA PIZZAIOLA

KJØTTSKIVER I PIZZAIOLASAUS

Ingredienser

1 boks (400 g) knuste tomater (POLPA)

ca. 800 g kalve- eller storfekjøtt (tynnskåret)

5 ss ekstra jomfru olivenolje

2 fedd hvitløk

2 ts tørket oregano

salt

Slik gjør du

Fres finhakket hvitløk i olivenoljen, bruk gjerne en stor stekepanne. Om du ikke ønsker å spise hvitløk, kan du frese hele fedd og fjerne de før servering.


Pass på å ikke brenne hvitløken! Etter ca. 1 minutt, ha tomat fra boksen og oregano i stekepannen, rør godt og la det hele koke under lokk i ca 8 minutter. Rør innimellom og pass på at sausen ikke fester seg i bunnen.


Smak på sausen og juster med litt salt. Din PIZZAIOLASAUS er nå klar. Rett før servering, tilsett kjøttet i sausen og kok det ca. 1 til 2 minutter på hver side (kjøttet må være tynnskåret, ca 2 til 4 mm tykk).


Pass på å ikke koke kjøttet for lenge! Da blir det fort tørt og det er synd. Retten er perfekt når kjøttet er mykt og saftig.


Ha alltid godt brød klar når du serverer FETTINE ALLA PIZZAIOLA! Dette kan for eksempel være landbrød eller ciabatta. Bruk helst fint brød og ikke grovt. Det er vanlig å samle den deilige sausen med brød. Det smaker så godt! 

Dette italienske matritualet heter FARE LA SCARPETTA!


TIPS! PIZZAIOLASAUSEN smaker utmerket også med fiskefilet. Den passer til de fleste typer fisk, jeg lager den som oftest med flyndre eller torsk.

Forrige
FETTINE ALLA PIZZAIOLA

KJØTTSKIVER I PIZZAIOLASAUS

Pizzaiola tomatsausen er typisk fra Napoli. Som navnet sier, rettene man lager med denne sausen er «pizzastil». Akkurat som en klassisk pizzasaus, er hovedingrediensene: gode tomater, olivenolje, hvitløk og oregano.

Her får dere min oppskrift for FETTINE ALLA PIZZAIOLA, en klassisk NAPOLITANSK rett med tynnskåret kjøtt i pizzaiolasaus.

<Tilbake

bottom of page