top of page

CORONA DI FOCACCIA E MONT D’OR

FOCACCIAKRANS MED MONT D’OR

Tid

Porsjoner

3,5 timer

Ca. 10

Luftig FOCACCIA med soltørkede tomater og pesto med rosmarin og hvitløk. I midten et kremete hjerte av varm MONT D’OR ost. Pyntet med frisk rosmarin, granateple og fine saltflak fra Maldon. Denne kransen smaker himmelsk og er en pen dekorasjon til festbordet!

CORONA DI FOCACCIA E MONT D’OR

FOCACCIAKRANS MED MONT D’OR

Ingredienser

Til FOCACCIADEIGEN

1000 g mel

2 poser med tørrgjær

6 dl lunkent vann

100 g ekstra jomfru olivenolje

20 g sukker

20 g salt

100 g soltørkede tomater, hakket i biter


Til PESTOEN

ca 5 ss frisk rosmarin, grovhakket

3 hvitløkfedd, grovhakket

8 ss ekstra jomfru olivenolje

MALDON HAVSALTFLAK


OSTEN

1 stk Mont d’or


Til PYNTEN

ca 50 g granateplekjerner

Litt frisk rosmarin

MALDON HAVSALTFLAK

Slik gjør du

Løs opp gjæren i det lunkne vannet direkte i kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter salt, sukker, olivenolje, soltørkede tomater og mel. Elt (med eltekrok) på middels hastighet i omtrent 8 minutter. Elt til den blir jevn og fin.

La deigen heve direkte i bollen, dekket med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, i omtrent halvannen time.


Legg et bakeark på ovnsristen. Plasser osten i midten og begynn å forme mange runde baller med focacciadeigen. Se gjerne mine bilder for inspirasjon på hvordan jeg gjorde det, men her er det bare å bruke fantasien når du former din julekrans rundt osten.


Ved hjelp av en mikser, lag en pesto av hakket rosmarin, hakket hvitløk og olivenolje (ca 8 ss). Smør den på din focaccia og litt på osten. Strø med litt Maldon havsaltflak.


Stekes i en forvarmet ovn (200 grader), ventilert, i omtrent 20 minutter (eller til du ser at focacciaen er godt stekt og gyllen på toppen).


Når du tar din deilige krans ut av ovnen, pynt med en gang med frisk rosmarin, granateplekjerner og strø med litt mer MALDON HAVSALTFLAK. Det blir en perfekt finish, både for smaken og utseendet på JULEKRANSEN. Server varm, slik at osten er smørbar.

Forrige
CORONA DI FOCACCIA E MONT D’OR

FOCACCIAKRANS MED MONT D’OR

Luftig FOCACCIA med soltørkede tomater og pesto med rosmarin og hvitløk. I midten et kremete hjerte av varm MONT D’OR ost. Pyntet med frisk rosmarin, granateple og fine saltflak fra Maldon. Denne kransen smaker himmelsk og er en pen dekorasjon til festbordet!

<Tilbake

bottom of page