CORONA DI FOCACCIA E MONT D’OR
FOCACCIAKRANS MED MONT D’OR
Tid
Porsjoner
3,5 timer
Ca. 10
Luftig FOCACCIA med soltørkede tomater og pesto med rosmarin og hvitløk. I midten et kremete hjerte av varm MONT D’OR ost. Pyntet med frisk rosmarin, granateple og fine saltflak fra Maldon. Denne kransen smaker himmelsk og er en pen dekorasjon til festbordet!
Ingredienser
Til FOCACCIADEIGEN
1000 g mel
2 poser med tørrgjær
6 dl lunkent vann
100 g ekstra jomfru olivenolje
20 g sukker
20 g salt
100 g soltørkede tomater, hakket i biter
Til PESTOEN
ca 5 ss frisk rosmarin, grovhakket
3 hvitløkfedd, grovhakket
8 ss ekstra jomfru olivenolje
MALDON HAVSALTFLAK
OSTEN
1 stk Mont d’or
Til PYNTEN
ca 50 g granateplekjerner
Litt frisk rosmarin
MALDON HAVSALTFLAK
Slik gjør du
Løs opp gjæren i det lunkne vannet direkte i kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter salt, sukker, olivenolje, soltørkede tomater og mel. Elt (med eltekrok) på middels hastighet i omtrent 8 minutter. Elt til den blir jevn og fin.
La deigen heve direkte i bollen, dekket med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, i omtrent halvannen time.
Legg et bakeark på ovnsristen. Plasser osten i midten og begynn å forme mange runde baller med focacciadeigen. Se gjerne mine bilder for inspirasjon på hvordan jeg gjorde det, men her er det bare å bruke fantasien når du former din julekrans rundt osten.
Ved hjelp av en mikser, lag en pesto av hakket rosmarin, hakket hvitløk og olivenolje (ca 8 ss). Smør den på din focaccia og litt på osten. Strø med litt Maldon havsaltflak.
Stekes i en forvarmet ovn (200 grader), ventilert, i omtrent 20 minutter (eller til du ser at focacciaen er godt stekt og gyllen på toppen).
Når du tar din deilige krans ut av ovnen, pynt med en gang med frisk rosmarin, granateplekjerner og strø med litt mer MALDON HAVSALTFLAK. Det blir en perfekt finish, både for smaken og utseendet på JULEKRANSEN. Server varm, slik at osten er smørbar.
Luftig FOCACCIA med soltørkede tomater og pesto med rosmarin og hvitløk. I midten et kremete hjerte av varm MONT D’OR ost. Pyntet med frisk rosmarin, granateple og fine saltflak fra Maldon. Denne kransen smaker himmelsk og er en pen dekorasjon til festbordet!
<Tilbake