CINNAMON ROLLS ALLA ZUCCA
CINNAMON ROLLS MED GRESSKAR
Tid
Porsjoner
5 timer
Ca. 20 kanelsnurrer
Jeg har laget cinnamon rolls flere ganger, så oppdaget jeg at man kunne lage de med gresskar. Jeg var ikke helt fornøyd med oppskriften jeg fant, så jeg prøvde meg litt frem med mengde gresskar og type fyll. Disse kanelsnurrene ble veldig luftige og gode. Jeg lagde en krem med mascarpone som topping, for et lite italiensk innslag. Den ble veldig god med lønnesirup.
Man kan lage disse kanelsnurrene i form eller på stekebrett med litt avstand fra hverandre. Jeg prøvde begge varianter. Begge blir veldig gode, men forskjellige. De i formen vokser inntil hverandre, de blir høyere og luftigere, men ikke så sprøe. De som bakes på stekebrett med god avstand fra hverandre, blir sprøe på utsiden og luftige inni.
Ingredienser
1 liten flaskegresskar (du trenger 300 g most gresskar)
700 g hvetemel
1 dl h-melk
60 g smør
1/2 ts salt
100 g sukker
2 egg
1 pose tørrgjær
FYLL
200 g romtemperert smør
200 g brunt sukker
1 ts malt muskatnøtt
1 ts malt ingefær
3 ss malt kanel
TOPPING, MASCARPONEKREM MED LØNNESIRUP
2 ss perlesukker
250 g mascarpone
100 g melis
150 ml lønnesirup
Slik gjør du
Del gresskaret i to, fjern frøene og stek den i ovnen på 180 grader i ca. 1 time (eller til den har blitt helt mør). Fjern skallet og finmos gresskaret med hjelp av en mikser. Du trenger 300 g ferdig gresskarmos til oppskriften.
Varm smøret (60 g) sammen med melken, til smøret begynner å smelte. Blandingen må være lunken.
Med bruk av kjøkkenmaskin og flatvisp, bland melken med smøret sammen med tørrgjær og saltet. Tilsett ett egg om gangen, under omrøring.
Ha most gresskar og sukker i blandingen, og rør med flatvisp i ca. 1 minutt. Tilsett 200 g mel og fortsett å røre med flatvisp i 1 minutt til.
Bytt til eltekrok, tilsett 300 g hvetemel og bland i ca. 1 minutt før du tilsetter resten av melet (200 g) og blander med eltekrok i ca. 5 minutter.
Strekk og brett deigen i bollen i ca 1 minutt, før du dekker bollen med plastfolie og lar deigen heve i 2 timer (eller til den har doblet seg i størrelse).
Når hevetiden snart er over, gjør klar krydderfyllet ved å blande myknet smør, brunt sukker, kanel, muskattnøtt og ingefær.
Ta halvparten av deigen, rull den ut på en melet benk og form et rektangel (ca. 25x35 cm). Smør halvparten av fyllet jevnt over deigen. Rull deigen sammen og skjær 10 like skiver.
Plasser snurrene på et stekebrett med bakeark. Gjør det samme igjen med den andre halvparten av deigen og smørkremen. Om du vil, kan du steke kanelsnurrene i en smurt bakeform (da har du fortsatt ca. 10 snurrer i hver form).
La kanelsnurrene heve på stekebrettet (eller formen) dekket med rene kjøkkenhåndklær i ca. 1 time, eller til de har doblet seg i størrelse. Strø på litt perlesukker. Stek i ca. 30 minutter i forhåndsvarmet ovn på 180 grader. Ta de ut av ovnen og la kanelsnurrene avkjøles mens du lager toppingen.
Mascarponekremen lager du enkelt ved å blande mascarpone, melis og lønnesirup.
Bruk denne kremen til å pynte kanelsnurrene med gresskar før servering.
Jeg har laget cinnamon rolls flere ganger, så oppdaget jeg at man kunne lage de med gresskar. Jeg var ikke helt fornøyd med oppskriften jeg fant, så jeg prøvde meg litt frem med mengde gresskar og type fyll. Disse kanelsnurrene ble veldig luftige og gode. Jeg lagde en krem med mascarpone som topping, for et lite italiensk innslag. Den ble veldig god med lønnesirup.
Man kan lage disse kanelsnurrene i form eller på stekebrett med litt avstand fra hverandre. Jeg prøvde begge varianter. Begge blir veldig gode, men forskjellige. De i formen vokser inntil hverandre, de blir høyere og luftigere, men ikke så sprøe. De som bakes på stekebrett med god avstand fra hverandre, blir sprøe på utsiden og luftige inni.
<Tilbake