BUCATINI ALL’AMATRICIANA
AMATRICIANA
Tid
Porsjoner
30 minutter
4
En av de mest berømte pastarettene fra Roma. Men, som navnet sier, finner faktisk amatricianasausen sin opprinnelse i Amatrice, en liten fjellslandsby i provinsen Rieti, ca. 150 km fra Roma.
Det er vanlig å bruke sausen til bucatini eller spaghetti, men den passer selvfølgelig til alle pastatyper.
Ingredienser
500 g bucatini eller spaghetti
125 g guanciale, i terninger
1 ss ekstra virgin olivenolje
4 ss tørr hvitvin
400 g hele skrellede tomater
1 liten tørket chili
100 g pecorino romano
Salt
Slik gjør du
Ha olivenoljen, chili og guanciale i en stekepanne (helst en jernpanne).
Brun over høy varme, men pass på å ikke brenne guancialen. Tilsett vinen. Etter ca. 1 minutt, fjern guancialebitene fra pannen og legg dem til siden.
Tilsett tomatene, mos de litt ved hjelp av en gaffel. Smak til med salt, bland godt og la småkoke i noen minutter.
Fjern chili, legg guancialebitene tilbake i sausen og rør godt.
I mellomtiden koker du bucatini. Sil pastaen når den er klar, ha den i en bolle og tilsett revet pecorino. Rør i noen sekunder og bland godt deretter i sausen.
Server varm, om ønskelig, ha litt ekstra revet pecorino på.
En av de mest berømte pastarettene fra Roma. Men, som navnet sier, finner faktisk amatricianasausen sin opprinnelse i Amatrice, en liten fjellslandsby i provinsen Rieti, ca. 150 km fra Roma.
Det er vanlig å bruke sausen til bucatini eller spaghetti, men den passer selvfølgelig til alle pastatyper.
<Tilbake