top of page

BUCATINI ALL’AMATRICIANA

AMATRICIANA

Tid

Porsjoner

30 minutter

4

En av de mest berømte pastarettene fra Roma. Men, som navnet sier, finner faktisk amatricianasausen sin opprinnelse i Amatrice, en liten fjellslandsby i provinsen Rieti, ca. 150 km fra Roma.

Det er vanlig å bruke sausen til bucatini eller spaghetti, men den passer selvfølgelig til alle pastatyper.

BUCATINI ALL’AMATRICIANA

AMATRICIANA

Ingredienser

500 g bucatini eller spaghetti

125 g guanciale, i terninger

1 ss ekstra virgin olivenolje

4 ss tørr hvitvin

400 g hele skrellede tomater

1 liten tørket chili

100 g pecorino romano

Salt

Slik gjør du

Ha olivenoljen, chili og guanciale i en stekepanne (helst en jernpanne).

Brun over høy varme, men pass på å ikke brenne guancialen. Tilsett vinen. Etter ca. 1 minutt, fjern guancialebitene fra pannen og legg dem til siden.


Tilsett tomatene, mos de litt ved hjelp av en gaffel. Smak til med salt, bland godt og la småkoke i noen minutter.


Fjern chili, legg guancialebitene tilbake i sausen og rør godt.


I mellomtiden koker du bucatini. Sil pastaen når den er klar, ha den i en bolle og tilsett revet pecorino. Rør i noen sekunder og bland godt deretter i sausen.


Server varm, om ønskelig, ha litt ekstra revet pecorino på.

Forrige
BUCATINI ALL’AMATRICIANA

AMATRICIANA

En av de mest berømte pastarettene fra Roma. Men, som navnet sier, finner faktisk amatricianasausen sin opprinnelse i Amatrice, en liten fjellslandsby i provinsen Rieti, ca. 150 km fra Roma.

Det er vanlig å bruke sausen til bucatini eller spaghetti, men den passer selvfølgelig til alle pastatyper.

<Tilbake

bottom of page