BESCIAMELLA
ITALIENSK HVIT SAUS
Tid
Porsjoner
20 minutter
4
BESCIAMELLA bruker vi i mange italienske oppskrifter, særlig med lasagne og andre typer pasta som skal stekes i ovnen. Perfekt til gratinering av retter med sjømat og grønnsaker.
.jpeg)
Ingredienser
5 dl helmelk
50 g smør
50 g hvetemel
Revet muskatnøtt, salt og pepper etter smak
Slik gjør du
Smelt smøret i en kasserolle på lav varme. Ha siktet mel forsiktig i smøret, og rør/pisk kjempegodt. Dette for å unngå klumper i sausen. Tilsett litt av melken, for å unngå at den blir for tykk.
Ta sausen av varmen, og hell i resten av melken sakte, mens du rører godt.
Når du har tilsatt all melken, sett kasserollen på platen igjen på lav varme. Fortsett å røre godt til sausen er glatt og fin, pass på at den ikke fester seg i bunnen av kasserollen.
Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
.jpeg)
BESCIAMELLA bruker vi i mange italienske oppskrifter, særlig med lasagne og andre typer pasta som skal stekes i ovnen. Perfekt til gratinering av retter med sjømat og grønnsaker.
<Tilbake