top of page

BESCIAMELLA

ITALIENSK HVIT SAUS

Tid

Porsjoner

20 minutter

4

BESCIAMELLA bruker vi i mange italienske oppskrifter, særlig med lasagne og andre typer pasta som skal stekes i ovnen. Perfekt til gratinering av retter med sjømat og grønnsaker.

BESCIAMELLA

ITALIENSK HVIT SAUS

Ingredienser

5 dl helmelk

50 g smør

50 g hvetemel

Revet muskatnøtt, salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Smelt smøret i en kasserolle på lav varme. Ha siktet mel forsiktig i smøret, og rør/pisk kjempegodt. Dette for å unngå klumper i sausen. Tilsett litt av melken, for å unngå at den blir for tykk.

Ta sausen av varmen, og hell i resten av melken sakte, mens du rører godt.


Når du har tilsatt all melken, sett kasserollen på platen igjen på lav varme. Fortsett å røre godt til sausen er glatt og fin, pass på at den ikke fester seg i bunnen av kasserollen.


Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.

Forrige
BESCIAMELLA

ITALIENSK HVIT SAUS

BESCIAMELLA bruker vi i mange italienske oppskrifter, særlig med lasagne og andre typer pasta som skal stekes i ovnen. Perfekt til gratinering av retter med sjømat og grønnsaker.

<Tilbake

bottom of page