top of page

Velkommen til nettsiden min

 

Mitt navn er Alessandra, jeg er født og oppvokst i Roma. Jeg flyttet til Norge i 2001, da jeg var 23 år gammel. Det var kjærligheten til min Tore, som brakte meg til Oslo. Vi traff hverandre under min studietid i England. Vi er en liten familie på 3, sønnen vår heter Leonardo.

 

Jeg trives godt i Norge, men glemmer aldri mine røtter. En viktig del av den italienske kulturen er maten. Jeg er veldig glad i matlaging. Det er en stor glede for meg å dele inspirasjon og oppskrifter fra det italienske kjøkkenet mitt, med andre matglade mennesker her i landet. Italiensk mat har blitt stadig mer populært her i Norge. På grunn av det, har det blitt enkelt å få tak i de fleste ingrediensene fra Italia.

Det er helt fantastisk! Da jeg flyttet til Norge, var det så vidt mulig å kjøpe spaghetti. Tilgangen til et stort utvalg italienske varer, gjør at det nesten ikke finnes grenser lenger på oppskriftene man kan lage fra det ekte italienske kjøkkenet.

 

Min Instagram IL DELFINO ROSA startet som en helt vanlig profil, der jeg delte mine private bilder og litt mat. Det var god respons til mine matbilder og etterspørsel om å dele oppskriftene mine. Så å dele inspirasjon og oppskrifter ble en hobby som ga meg mye glede. Profilen har vokst og da har også nivå på tid og innsats jeg bruker på mat og oppskrifter økt.

Min nettside er resultat av at mange de siste årene har spurt meg om å samle mine oppskrifter et sted der det var enkelt å finne de.

 

Hvorfor heter siden IL DELFINO ROSA lurer dere på?

Delfino var navnet til min bestefar og Rosa var navnet til min bestemor. Jeg vokste opp med mine besteforeldre, som var veldig viktige for meg. De er med meg hver dag i jobben med IL DELFINO ROSA! Nonna Rosa var min første og største inspirasjon til matlaging, siden jeg var litt mer enn en baby! Vi bodde i samme hus, så jeg er vokst opp på hennes kjøkken. 

Mange av oppskriftene mine har jeg lært siden barndommen fra min bestemor og mor. De er tradisjonelle og ofte litt nostalgiske oppskrifter. Jeg må innrømme at selv er jeg ikke veldig interessert i å følge oppskrifter, og leser sjelden kokebøker og andres oppskrifter. Jeg er mest glad i å bruke fantasi på kjøkkenet, og mange av oppskriftene mine har jeg funnet på selv.

Jeg elsker å dele inspirasjon, kunnskap og oppskrifter om italiensk mat, på min instagramside IL DELFINO ROSA og her på nettsiden min. Nye oppskrifter kommer hver uke.

 

GLAD NYHET! Etter mye etterspørsel, har jeg endelig bestemt meg for å arrangere matkvelder og matkurs. Noe som jeg anser til å være den hyggeligste og mest effektive måten for å dele min matglede og kunnskap med dere.

Det er bare å kontakte meg på Instagram eller sende epost til alessandra@ildelfinorosa.com for mer informasjon om italiensk matkveld/matkurs.

Matglad italiener, som koser seg med en deilig pastarett
Italiensk livsnyter med rosa klær, koser seg med et glass vin

Velkommen til nettsiden min

Mitt navn er Alessandra, jeg er født og oppvokst i Roma. Jeg flyttet til Norge i 2001, da jeg var 23 år gammel. Det var kjærligheten til min Tore, som brakte meg til Oslo. Vi traff hverandre under min studietid i England. Vi er en liten familie på 3, sønnen vår heter Leonardo.

 

Jeg trives godt i Norge, men glemmer aldri mine røtter. En viktig del av den italienske kulturen er maten. Jeg er veldig glad i matlaging. Det er en stor glede for meg å dele inspirasjon og oppskrifter fra det italienske kjøkkenet mitt, med andre matglade mennesker her i landet. Italiensk mat har blitt stadig mer populært her i Norge. På grunn av det, har det blitt enkelt å få tak i de fleste ingrediensene fra Italia.

Det er helt fantastisk! Da jeg flyttet til Norge, var det så vidt mulig å kjøpe spaghetti. Tilgangen til et stort utvalg italienske varer, gjør at det nesten ikke finnes grenser lenger på oppskriftene man kan lage fra det ekte italienske kjøkkenet.

 

Min Instagram IL DELFINO ROSA startet som en helt vanlig profil, der jeg delte mine private bilder og litt mat. Det var god respons til mine matbilder og etterspørsel om å dele oppskriftene mine. Så å dele inspirasjon og oppskrifter ble en hobby som ga meg mye glede. Profilen har vokst og da har også nivå på tid og innsats jeg bruker på mat og oppskrifter økt.

Min nettside er resultat av at mange de siste årene har spurt meg om å samle mine oppskrifter et sted der det var enkelt å finne de.

 

Hvorfor heter siden IL DELFINO ROSA lurer dere på?

Delfino var navnet til min bestefar og Rosa var navnet til min bestemor. Jeg vokste opp med mine besteforeldre, som var veldig viktige for meg. De er med meg hver dag i jobben med IL DELFINO ROSA! Nonna Rosa var min første og største inspirasjon til matlaging, siden jeg var litt mer enn en baby! Vi bodde i samme hus, så jeg er vokst opp på hennes kjøkken. 

Mange av oppskriftene mine har jeg lært siden barndommen fra min bestemor og mor. De er tradisjonelle og ofte litt nostalgiske oppskrifter. Jeg må innrømme at selv er jeg ikke veldig interessert i å følge oppskrifter, og leser sjelden kokebøker og andres oppskrifter. Jeg er mest glad i å bruke fantasi på kjøkkenet, og mange av oppskriftene mine har jeg funnet på selv.

Jeg elsker å dele inspirasjon, kunnskap og oppskrifter om italiensk mat, på min instagramside IL DELFINO ROSA og her på nettsiden min. Nye oppskrifter kommer hver uke.

 

GLAD NYHET! Etter mye etterspørsel, har jeg endelig bestemt meg for å arrangere matkvelder og matkurs. Noe som jeg anser til å være den hyggeligste og mest effektive måten for å dele min matglede og kunnskap med dere.

Det er bare å kontakte meg på Instagram eller sende epost til alessandra@ildelfinorosa.no for mer informasjon om italiensk matkveld/matkurs.

bottom of page